Een kennis van me kocht een huis van bijna twaalf jaar oud. Er zat vocht tussen de dubbele beglazing van de dure verdiepinghoge ramen. Volgens de vorige eigenaar was dat altijd al zo geweest. Er was niets aan te doen. Dus belde mijn kennis de aannemer die het huis heeft gebouwd. “Uh, ja sorry hoor, maar dat is niet ónze verantwoordelijkheid.” Dat vond de projectontwikkelaar ook. Documentatie van leveranciers was er niet meer. Maar in de ruimte tussen het glas vond mijn kennis de naam van de glasleverancier. Het telefoonnummer vond hij op internet. En wat bleek? Er zat twaalf jaar garantie op het glas. Het was februari en in maart verliep de garantie. De glasleverancier was niet blij met het telefoontje en de nette claimbrief die daarop volgde.

Niemand had ooit eerder aanspraak gemaakt op de garantie, terwijl meer huizen in de buurt hetzelfde probleem hadden (gehad). Na de weigering van de aannemer en de projectontwikkelaar er iets aan te doen – tenzij tegen extra, volledige betaling! – hadden de buurtgenoten het zo gelaten. Of ze hadden de ramen toch maar op eigen kosten laten repareren door een ander. Mijn kennis haalde zijn recht bij de leverancier, doordat die gebonden is aan Europees recht. Dat scheelde een lieve duit. De leverancier heeft het lekke raam vervangen, gratis binnen de garantie. Ook al was er mogelijk sprake van foute montage door de aannemer, want dat is dan aan de leverancier om te bewijzen en bijna onmogelijk.

Wat is de uitdaging in jouw schades en reparaties? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS* Masterclass “Mijn DroomThuis realiseren in zeven praktische stappen. Dé training voor jou en ga snel verder in het realiseren van jouw droomthuis wensen, eisen en randvoorwaarden. Voor jezelf en voor je naasten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je jouw DroomThuis snel realiseren.

Op mijn Masterclass leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Meld je snel aan voor onze Masterclass
 
Ga naar https://openwonen.nl/aanmelden-masterclass/ en reserveer je stoel, want het is GRATIS*, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn Masterclass om je een grote stap verder te brengen naar jouw DroomThuis!

Op jouw gezondheid, welzijn en productiviteit!
Remko

Realiseer jouw DroomThuis in 7 stappen

AVG toestemming

Je hebt je het ebook succesvol aangevraagd.

Realize your Dream Home in 7 steps

AVG permission

You have Successfully Subscribed!