Omdat veel woningen in Nederland voor een bepaalde levensfase zijn ontworpen, denk aan studentenwoningen, starterswoningen of ouderenwoningen, zijn er relatief veel verhuizingen gedurende het begin en einde van het leven als je dat vergelijkt met de ons omringende landen. De gemiddelde woonduur in huurwoningen ligt met ongeveer dertien jaar rond het gemiddelde in Europa. Bij koopwoningen behoort Nederland met vijftien jaar daarentegen tot de kortste woonduren in Europa, sommige landen kennen bijna de dubbele woonduur.

Verandering als enige constante

Waarom is het van belang om in elke levensfase goed te onderzoeken – al dan niet samen met je eventuele partner – wat de behoeften zijn en op welke manier die leiden tot jouw jullie ideale droomthuis? Verhuizen is moeilijker geworden wegens grote tekorten aan betaalbare huur- woningen, door lastiger te verkopen koopwoningen aan de randen van het land en te dure koopwoningen in populaire delen van het land. Daarom zal het aantal jaren woonduur alleen maar verder toenemen. Deze situatie zal zich vooral wreken bij jongeren die het geld niet hebben en ouderen die de overlast fysiek en geestelijk minder aan kunnen. Beiden kunnen hun woonsituatie helemaal niet snel aanpassen bij hun leven, terwijl dat juist dan hand nodig is find out here now.

Een nieuwe woning is onbereikbaar, verbouwen komt daarom steeds meer voor en geeft veel overlast en stress voor jezelf en de buren. Dan zou het toch veel eenvoudiger zijn als woningen voor verandering gemaakt worden, zodat ze juist van binnen eenvoudig te verbouwen zijn? Lees daarover meer in het ebook en op het internet onder de naam Open Bouwen. Vele oplossingen daarin zijn in Nederland al jaren terug gerealiseerd.
Wat is jouw uitdaging voor je woonduur en levensloop? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS* Masterclass “Mijn DroomThuis realiseren in zeven praktische stappen”. Dé training voor jou en ga snel verder in het realiseren van jouw droomthuis wensen, eisen en randvoorwaarden. Voor jezelf en voor je naasten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je jouw DroomThuis snel realiseren.

Op mijn Masterclass leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Meld je snel aan voor onze Masterclass

Ga naar https://openwonen.nl/aanmelden-masterclass/ en reserveer je stoel, want het is GRATIS*, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn Masterclass om je een grote stap verder te brengen naar jouw DroomThuis!

Op jouw gezondheid, welzijn en productiviteit!
Remko

Realiseer jouw DroomThuis in 7 stappen

AVG toestemming

Je hebt je het ebook succesvol aangevraagd.

Realize your Dream Home in 7 steps

AVG permission

You have Successfully Subscribed!