Zoals het er nu u  De afgelopenHet Europees consumentenrecht stelt dat je als koper moet krijgen wat je bestelt, impliciet en expliciet en om welk materiaal of product het ook gaat. Het Europees recht zegt dus ook dat de producent van bouwproducten de kwaliteit moet leveren die aan die verwachtingen voldoet. Wordt de producent aansprakelijk gesteld voor een gebrek, dan moet hij zijn eigen onschuld en de schuld van de gebruiker aannemelijk maken.

Maar let op: volgens de huidige Nederlandse wet is een aanbieder in de bouw – bijvoorbeeld een projectontwikkelaar, adviseur of aannemer – alleen aansprakelijk voor foute vervulling van wensen en opdrachten als die heel nadrukkelijk eerder zijn verwoord en vastgelegd. De in mei 2019 aangenomen Wet Kwaliteitsborging gaat deze verantwoordelijkheden veranderen en meer vergelijkbaar maken met het consumentenrecht van producten. Echter gaat volgens de huidige planning die wet pas in 2021 in, dus daar heb je nog weinig aan. Wil je dus krijgen wat je hebt besteld, dan moet je je wensen heel duidelijk en tot in detail kenbaar hebben gemaakt.

Jouw verantwoordelijkheid voor wat je vraagt, is in Nederland dus groter dan de verantwoordelijkheid van de aanbieder om jouw vraag goed te interpreteren, te bevestigen en te beantwoorden. En na de oplevering van je woning – als je formeel verklaart dat de aannemer klaar is – kun je de aannemer alleen nog aanspreken op verborgen gebreken. Tenminste… als je voldoende toezicht hebt gehouden zodat je kon zien welke gebreken wel eerder zichtbaar zijn geweest. Alleen mag je het bouwterrein vaak niet op totdat de bouw klaar is.

Een perfect recept voor gedonder. Daarom is het heel belangrijk dat jij je eisen goed leert verwoorden zolang de Nederlandse wet nog niet is aangepast en laat het grondig nakijken door deskundigen voordat je de woning accepteert. Laten we elkaar daarbij helpen.

Wat is jouw uitdaging bij garanties? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS* Masterclass “Mijn DroomThuis realiseren in zeven praktische stappen”. Dé training voor jou en ga snel verder in het realiseren van jouw droomthuis wensen, eisen en randvoorwaarden. Voor jezelf en voor je naasten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je jouw DroomThuis snel realiseren.

Op mijn Masterclass leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Meld je snel aan voor onze Masterclass

Ga naar https://openwonen.nl/aanmelden-masterclass/ en reserveer je stoel, want het is GRATIS*, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn Masterclass om je een grote stap verder te brengen naar jouw DroomThuis!

Op jouw gezondheid, welzijn en productiviteit!
Remko

Realiseer jouw DroomThuis in 7 stappen

AVG toestemming

Je hebt je het ebook succesvol aangevraagd.

Realize your Dream Home in 7 steps

AVG permission

You have Successfully Subscribed!