In de manier waarop je energie nu thuis én straks in de nabije toekomst gebruikt, gaat veel veranderen. Weet je dat de komende jaren aardgas zelfs verdwijnt uit jouw thuisEen voorbeeld daarvan is hoe anders elektriciteit inmiddels ons huishouden beïnvloedt. In de jaren zestig hadden we een handjevol apparaten dat afhankelijk was van het elektriciteitsnet. Zet je daar het plaatje van tien jaar geleden tegenover, dan zie je een enorme groei.

Maar hoe ziet dat plaatje er in 2020 of in 2030 uit? Dat weten we nog niet precies, maar er is wel zicht op de richting waarin de veranderingen gaan! Zo werken de meeste apparaten in huis tegenwoordig niet meer op 110 of 230 Volt wisselstroom zoals dat uit het stopcontact komt, maar op gelijkstroom met een lage spanning.

Daarnaast zijn de oude koperkabels voor telefonie en kabeltelevisie tegenwoordig op de werklocaties al een tijdje veranderd in zogenoemde ICT- databekabeling die beide communicatiefuncties vervult. Die databekabeling kan inmiddels via de USB-c-aansluiting ook stroom vervoeren, dus waarom niet alle drie in één? Dus altijd een USB-stekker in de muur steken voor alles wat je wilt?

De stroomopwekking vindt tegenwoordig bovendien op ons dak plaats via PV- zonnepanelen met ook gelijkstroom op laagspanning. (PV staat voor Photo Voltaic, de versie van zonnecellen die elektriciteit opwekken. Dit in tegenstelling tot zonnecollectoren die warmte opnemen voor bijvoorbeeld warm water) Dit maakt het mogelijk nog sneller en beter anders om te gaan met jouw elektriciteit thuis.

Het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom vanuit PV-cellen en van wisselstroom naar gelijkstroom in onze transformatoren naar warmte kost nu al meer dan zeven procent van onze elektriciteit bij particuliere huishoudens. De warmteontwikkeling in de oplaadapparaten voor mobieltjes, computers en televisies kost jou dus geld. Dat jouw behoefte verandert, is wel zeker. Zorg er dus voor om later makkelijker en goedkoper in te kunnen spelen op veranderingen.

Wat is jouw uitdaging in je energie voorziening? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS* Masterclass “Mijn DroomThuis realiseren in zeven praktische stappen”. Dé training voor jou en ga snel verder in het realiseren van jouw droomthuis wensen, eisen en randvoorwaarden. Voor jezelf en voor je naasten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je jouw DroomThuis snel realiseren.

Op mijn Masterclass leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Meld je snel aan voor onze Masterclass

Ga naar https://openwonen.nl/aanmelden-masterclass/ en reserveer je stoel, want het is GRATIS*, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn Masterclass om je een grote stap verder te brengen naar jouw DroomThuis!

Op jouw gezondheid, welzijn en productiviteit!
Remko

Realiseer jouw DroomThuis in 7 stappen

AVG toestemming

Je hebt je het ebook succesvol aangevraagd.

Realize your Dream Home in 7 steps

AVG permission

You have Successfully Subscribed!