Hoe zaken fout kunnen gaan als je deze stap niet (volledig) zet, heb ik zelf meerdere malen ervaren. Bijvoorbeeld die ene keer dat ik gevraagd werd om de leiding over te nemen van een groot verbouwingsproject met vele verschillende functies. Een van de functies was wonen. Ik kwam erachter dat er bij het opzetten van de technische voorwaarden geen eisen waren geformuleerd voor de renovatie van de huur- en koopwoningen. In de index en omschrijving van alle functies in het programma van eisen werden de woningen wel genoemd maar de inhoudelijke bladzijden hierover in het boek zelf ontbraken.

Ik vroeg ernaar bij al die adviseurs die al enkele jaren bij het project betrokken waren. Niemand had ze beschikbaar of ooit gezien. Maar als je dan toch de hele voorgevel en het interieur uit het pand haalt en de daken isoleert, is het wel van belang een plan te hebben voor de nieuwe invulling. Voor de functie wonen was geen enkele huidige of toekomstige gebruiker vanaf het begin betrokken… Niemand had of hield er zicht op, ook niet de betrokken verhuurmakelaars. De eisen voor de woonfunctie moesten we toen alsnog formuleren en dat gaf veel vertraging en verwarring.

Ik kan me nog goed herinneren hoe vrienden van me die mij vroegen te helpen met hun verbouwde woning vlak voor de oplevering een gesprongen waterleiding kregen en daarmee een totaal nat huis met veel schade. De aannemer ontkende dat hij daar iets aan hoefde te doen want hij kon daar toch niets aan doen? Bij een langdurig gesprek via de telefoon bleek dat de waterleiding onder hoge druk van tien Bar was getest om er zeker van te zijn dat alles goed was gemaakt.

Helaas bleek het niet helemaal goed te zijn en kon een onderdeel niet tegen de druk en ging kapot. Nadat de aannemer was uitgelegd dat testen een goede zaak is en dat dat onder zijn aansprakelijkheidsverzekering zou behoren te vallen, was men bereid dat uit te zoeken en de schade te herstellen.

Wat is jouw uitdaging om goed voorbereid te zijn? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS* Masterclass “Mijn DroomThuis realiseren in zeven praktische stappen. Dé training voor jou en ga snel verder in het realiseren van jouw droomthuis wensen, eisen en randvoorwaarden. Voor jezelf en voor je naasten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je jouw DroomThuis snel realiseren.

Op mijn Masterclass leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Meld je snel aan voor onze Masterclass
 
Ga naar https://openwonen.nl/aanmelden-masterclass/ en reserveer je stoel, want het is GRATIS*, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn Masterclass om je een grote stap verder te brengen naar jouw DroomThuis!

Op jouw gezondheid, welzijn en productiviteit!
Remko

Realiseer jouw DroomThuis in 7 stappen

AVG toestemming

Je hebt je het ebook succesvol aangevraagd.

Realize your Dream Home in 7 steps

AVG permission

You have Successfully Subscribed!